Home

Secţiile de Biofizică şi Fizică Medicală ale Facultăţii de Fizică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” au fost înfiinţate la începutul anilor ’90 de către profesorii Mircea Sanduloviciu, Gheorghe Popa şi Petre T. Frangopol.

Laboratorul de Biofizică a luat astfel naştere prin entuziasmul unor tineri fizicieni dedicaţi, sub sprijinul Facultăţii de Fizică  şi cu ajutorul financiar câştigat prin granturi oferite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Fundaţia Soros.

După câţiva ani, prin intermediul unui important grant oferit de IAEA Viena câştigat de profesorul Frangopol, tânărul laborator a luat amploare prin înfiinţarea secţiei de Fizică Medicală.

De atunci, cele două specializări funcţionează cu succes la Facultatea de Fizică din Iaşi, iar membrii echipei noastre întreprind eforturi consistente pentru a atrage noi granturi şi pentru a dezvolta idei fructuoase care să menţină activităţile didactice şi de cercetare la standarde înalte. La ora actuală, laboratoarele noastre dispun de echipamente moderne şi oameni devotaţi care luptă pentru a păstra activitatea de cercetare la nivel european, încurajând competitivitatea şi calitatea.

 

Fiecare generaţie de studenţi care optează pentru specializările de Biofizică sau Fizică Medicală se confruntă perpetuu cu aceleaşi întrebări şi aceleaşi confuzii. Care este diferenţa dintre Biofizică şi Fizică Medicală? Ce trebuie să ştiu pentru ca să-mi înlesnesc drumul pe parcursul studiilor? Ce alegeri trebuie să fac pentru a fi cât mai aproape de viitorul profesional pe care mi-l doresc? Ce oportunităţi în carieră mi se oferă la terminarea acestor specializări, atât în ţară cât şi în străinătate?

Şirul întrebărilor cu siguranţă este nesfârşit.

Însă, dacă vom găsi împreună răspuns la o parte dintre acestea, veţi vedea că pe altele veţi învăţa să le descifraţi singuri.

Acest blog a fost special creat pentru voi.

Noi, membrii echipei, vom încerca să postăm cât mai multe informaţii ce vă pot fi de folos. Voi, aveţi datoria de a ne împărtăşi comentariile voastre şi de a ne indica care vă sunt temerile, curiozităţile, întrebările sau confuziile. Şi, de ce nu, sfaturile. Vă invităm deasemenea să ne trimiteţi la adresa de contact aurelia.apetrei@gmail.com informaţii/poveşti amplu redactate pe care doriţi să le postăm pentru voi şi pe care să le împărtăşiţi cu toţi colegii.

Sperăm să vă fie de folos.

Knock yourselves out!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: