Așa cum v-am obișnuit, Science vă oferă informații prețioase.

Pe parcursul lunii iunie, Science Careers a publicat o serie de trei articole menite să îmbunătățească calitatea prezentărilor științifice.

Primul articol prezintă povestea unui fost biolog, Leticia Britos Cavagnaro, care a pus bazele unei companii care promoveaza gândirea creativă și ale cărei prezentări științifice depășesc sfera convenționalului:

Reinventing the Standard Model of Science Presentations 

În cel de-al doilea articol, Sharon-Anne Holgate vă comunică care sunt sfaturile experților pentru a depăși manifestările anxietății în timpul prezentărilor științifice:

Presenting Science for the Anxiety Averse

Și nu în ultimul rând, în al treilea articol aflați sfaturi utile pentru a susține o prezentare de succes într-o limbă străină.

Oricine cunoaște dificultățile care intervin atunci când trebuie să-ți prezinți munca într-o limbă pe care nu o utilizezi în mod curent. Dar, îmbogățindu-ne vocabularul, făcând exerciții de pronunție, utilizând figuri și reprezentări schematice sugestive care să sprijine vizual datele prezentate, pregătind notițe și repetând, totul poate să fie mai ușor.

Veți afla mai multe lecturând articolul:

Presentation Tips for Non-Native Speakers 

 

Advertisements