Jülich Centre for Neutron Science (JCNS), Germania, organizează în colaborare cu universitatea din Münster şi RWTH Aachen un curs practic pe tema împrăştierii neutronilor.

Tehnicile bazate pe împrăştierea neutronilor permit studiul structurii şi dinamicii materialelor la nivel molecular, oferind răspunsuri la unele dintre cele mai provocatoare întrebări din domeniul fizicii, biologiei, chimiei, ingineriei şi medicinei, aspecte ce nu pot fi elucidate prin intermediul altor tehnici.

Cursul va fi compus dintr-o serie de prelegeri teoretice şi o secţiune preactică şi este menit să-i introducă pe studenţi în detaliile tehnicilor experimentale bazate pe împrăştierea neutronilor. Accentuez faptul că este un curs pentru începători şi nu sunt necesare cunoştinţe a priori în domeniu (cu excepţia unor noţiuni de bază de matematică aplicată, fizica stării solide şi mecanică cuantică).

Deşi cursul face parte în mod curent din curriculumul Universităţii din Münster şi RWTH Aachen, Centrul Jülich sprijină şi încurajează şi participarea altor studenţi.

Cei ce sunt acceptaţi în program se bucură de cazare şi mese gratuite. Deasemenea nu se percepe niciun fel de taxă de înscriere sau participare iar cheltuielile de transport vor fi decontate pentru o parte dintre studenţii străini.

Cursul începe pe data de 5 septembrie şi ia sfârşit pe 16 septembrie 2011. Găsiţi programul detaliat aici.

Data limită până la care vă puteţi înscrie este 20 mai 2011!

Detalii cu privire la formalităţile de înscriere găsiţi aici.

Atenţie! Pentru a finaliza înscrierea trebuie să trimiteţi formularul completat şi semnat şi prin poştă sau FAX! (puteţi să includeţi şi o scrisoare de recomandare).

Eu consider că este o oportunitate excelentă pentru voi. Sper că vă va atrage atenţia!

Advertisements